Je hebt er zelf voor gekozen!

 

 

Het is niemand anders zijn verantwoordelijkheid. Hoe denk je dat andere mensen dat doen? Die krijgen het toch ook allemaal geregeld?

Leer ze zelfstandig worden, maar blijf betrokken. Je moet het leren loslaten, maar loop niet te ver weg. Het is gewoon een kwestie van planning, maak daar eens tijd voor. In mijnen tijd was het veel erger en ging het veel beter. Ga er eens samen op uit, maar het is belangrijk om tijd te maken voor elk kind individueel. Eten ze warm op school? Er gaat niets boven vers gemaakt eten van de mama. De mijne kon al zwemmen voor ze kon spreken, je moet gewoon voldoende met hen naar het zwembad gaan en geduldig zijn. Jammer dat ze niet meekunnen op scoutskamp, wij hebben onze vakantie daar helemaal naar georganiseerd. Oh, ik werk 2,78ste + 1,39ste zodat ik alles perfect kan combineren! Kolven op het werk gaat nooit lukken. Heb je maar vijf maanden borstvoeding gegeven? Het is belangrijk om betrokken te zijn met alles wat ze doen, maar geef ze ruimte. Je moet het huiswerk niet met hen maken, blijf gewoon in de buurt om vragen te beantwoorden. Sus ze in slaap. Neem ze bij jou in bed. Leer ze alleen slapen. Ze moeten eens wenen af en toe. Troost ze. Leer ze dat het soms niet eerlijk is. Roep niet. Roep nooit. Roepen is verboden. Roepen toont machteloosheid. Roepen toont dat je een mens bent. Oei, heeft ze het nog altijd moeilijk met de tafels? Misschien wat meer oefenen ’s avonds. Je werkt teveel. Daarom moet je je altijd zo haasten. Neem eens wat tijd voor jezelf. Ik zou nooit in Brussel werken, dat krijg ik nooit geregeld. Werk toch eens dichter bij huis, dan sta je vlugger aan de schoolpoort ’s avonds.

We zien je nooit meer. Vriendschap werkt in twee richtingen. Je bent getrouwd met je werk. Je kan niet altijd mama zijn. Zo lang geleden, amai! We hebben het allemaal druk. Voor belangrijke dingen moet je tijd maken.

Waarom wil jij huiswerk afschaffen? Heb je geen tien minuten over om met je bezig te zijn ’s avonds? Je gaat toch geen vreemde je kinderen van school laten halen? Mijn schoonmoeder haalt ze af op dinsdag en woensdag. Ik begrijp dat je dochter ziek is, maar we moeten toch die deadline halen. Ik had je vier uur geleden een bericht gestuurd, maar je hebt waarschijnlijk nog geen tijd gehad om het te lezen.

Al dat oordelen en oordelen en oordelen en dan is er dit. Gelukkig.

image (1)