“Thuiswerken” met kinderen

1607f3

“Jij kan altijd en overal werken, met je social media werk!”, hoor ik wel vaker. Tot op zekere hoogte klopt dat natuurlijk. Ik heb vrienden die tuinen aanleggen, vloeren plaatsen en dingen “plakken” met gyproc. Van de werf is van het werk en dan begint de administratie. Echt factureerbaar werk, kunnen zij niet doen vanuit hun luie zetel. Helemaal waar. En zo bekruipt me dan ook soms de illusie dat ik effectief overal kan werken, wanneer ik maar wil. Zo gaat dat wanneer de kinderen thuis zijn (disclaimer: dat gaat niet):

* Ze zijn braaf en rustig, ik ga mijn mailbox openen. Ah, de eerste mail!*

Mamaaaaa…

* Goed, het is normaal dat ze al eens iets vragen en volstrekt toevallig dat dat nu gebeurt. Terug naar die eerste mail.*

Mamaaaaa…

* Ik voorzie mijn kinderen van eten, drinken, boekjes, knutselgerief en typ de juiste dingen in op YouTube. Zo, waar ging die mail nu over?*

Mamaaaa…

* Wat kan je nu nog in godsnaam nodig hebben? *

Enter het gerinkel van de gsm, beter bekend als “het signaal voor je kinderen om je een vraag te stellen zoals: waarom volgt de maan ons soms wanneer we in de auto zitten?”.

* Bon, dit gaat duidelijk niet werken. Ik ga de was plooien en vanavond verder werken. *

* Twee wasmanden geplooid en werkelijk niemand is mij iets komen vragen. Zou ik toch niet die mailbox durven opendoen? *

Mamaaaa… Is kikker met twee k’s of met één?

* Oh well. *

giphy (1)