Round two.

alex-iby-387645

Ik schrijf terug en dat kan maar één ding betekenen: ik voel me weer beter. Niet dat het allemaal zo slecht met mij ging, maar dit najaar was zonder meer één grote orkaan die maar niet wilde gaan stilliggen. Een huis gekocht, verhuisd, iemand aangeworven, afscheid moeten nemen, verschillende keren in verschillende vormen, een bvba opgericht en vooral geen rust vinden. Ik wist dat de rust nu ongeveer zou komen en dat hielp natuurlijk. Geen idee hoe lang die rust juist gaat blijven, maar op dit moment geniet ik er wel van.

Een eindpunt, een moment waarop de orkaan even gaat liggen, niet iedereen heeft dat geluk om dat concreet voor zich te zien.

Voor iedereen die ooit door een orkaan moet net als ik net deed, hier zijn mijn tips om je daar doorheen te worstelen.

 

  1. Een bff of 2 op speeddial

“Mag ik even ranten?”, gevolgd door een 20 minutenlange verbale kots aan alles wat er misgelopen was in de afgelopen 24 uur. Het hielp, iedere keer.

Wat ook hielp: zo’n groupchat met een paar kick ass wijven die even verloren lopen als jij en even hard ervoor gaan als jij en even geweldig zijn als jij. Er is altijd wel iemand die naar je wil luisteren en dat is altijd open zo’n groupchat. Handig.

 

  1. Fuck perfect willen zijn.

In de afgelopen maanden heb ik met veel vrienden niet afgesproken, mensen niet teruggebeld, berichten genegeerd, niet gesport, veel te ongezond gegeten. Het was een kwestie van hoofdzaken te onderscheiden van vele bijzaken. Ik heb gelogen tegen klanten om deadlines uit te stellen om andere deadlines te halen. Maar ik kwam wel drie dagen vroeger dan verwacht terug van een zakenreis in Vegas om met een lijf vol jetlag aanwezig te zijn op een begrafenis. Want dan wordt dat hoofdzaak, dan moet alles daarvoor wijken. Ik heb ook Mathilda van Roald Dahl van begin tot einde aan mijn kinderen voorgelezen gespreid over verschillende avonden, want dat was altijd de opperste hoofdzaak, mijn mini’s.

 

  1. Van zodra het kan, doe dan alles wat je wil.

Ik heb niet 24/7 gewerkt, dat zou onmogelijk zijn. Dus van zodra ik een uurtje of twee vond, keek ik Netflix, dronk ik wijn en viel ik in slaap in de zetel. In de auto keelde ik luid mee met Spotify en belde ik pas terug naar iedereen die ik dringend moest bellen wanneer ik uitgekeeld was. Meer dan eens maakte ik mijn lief midden in de nacht wakker, hij vast aan het slapen, ik net klaar met werken: dag lief, gaan we “knuffelen”? Want anders bleef ik toch maar aan een miljoen dingen denken en mijn hoofd moest leeg als ik een paar uur kwalitatieve slaap wilde halen.

 

  1. Vraag hulp, veel hulp.

Ik weet niet zo goed hoe dat werkt, maar het was vast heel slim geweest van mij om dat te doen.