De mamavoornemens voor 2017

Blabla intro’s.

 1. Het bed is groot genoeg. Als er ’s nachts of ’s morgens 2 hoopjes kinders willen bijliggen, staan we nooit op om ze terug in hun eigen bed te leggen. We maken ons daar pas zorgen over wanneer ze dat binnen 20 jaar nog steeds willen doen.
  IMG_2146.jpg
 2.  Pizza is een volwaardige maaltijd. Een filmavond is een volwaardige culturele gezinsactiviteit.
 3. We zetten een continu budget opzij voor: schuivertjes, rekkers, speldjes, armbandjes, kraaltjes, washi tapes, ballen, handschoenen, mutsen, brooddozen, waterflessen (vul gerust zelf aan). We houden op met ernaar te zoeken en gebruiken de plots vrijgekomen 500 uren om dronken te worden met vriend(inn)en.
 4. Ieniemini briefjes verstopt tussen de beschimmelde halve appels en de granykruimels onderaan de boekentasjes zijn niet belangrijk. De scholen overleven al jaren zonder onze yoghurtpotjes en lege wc-rollen. 2017 kan daar zeker nog bij.
 5. Op een iets koudere avond, komen we allemaal samen op een veilige plek en verbranden we alle puzzelboeken in een straal van 100km.
 6. We spannen samen met onze vrienden. Samen staan we sterker.Schermafbeelding 2016-12-30 om 12.03.30.png
 7. We gaan niet naar het oudercomité en gebruiken de plots vrijgekomen 500 uren om dronken te worden met vriend(inn)en op een strand in Bali. (Mijn uitgebreide en bijzonder beargumenteerde afkeer ten opzichte van het oudercomité vind je hier.)
 8. Voor elke mama die een Pinterest lunchbox maakt, “gezellig peperkoeken huisjes maakt” op zondagmiddag, biologische salopetjes maakt met tweedehands gordijnen dat ze keurig uitgewassen heeft met zelfgemaakte zeep, geven we een dikke knuffel aan onze kindjes en zeggen we klaar en duidelijk: Jij bent geweldig en ik zie je verschrikkelijk graag. (Want dat is dus even goed.)ba20aa7f6f5e74b6b6ab8913af90f0a2.jpg
 9.  Gelukkige mama’s maken gelukkige kinderen. Mooie sacochen maken gelukkige mama’s.
 10. Negen zal volstaan. Fuck perfect.

WIN!

Wil je deze prachtige trui winnen? Vertel me hier, op Facebook of op Twitter hoe jij je leven als mama of papa iets makkelijker gaat maken in 2017 en dan haal ik er eentje uit die binnenkort kan flaneren in dit uniek Miss Wobie ontwerp! Check haar blog, klik op haar naam.

Tot volgende jaar hé! Hahahaha, echt een miljoen keer geleden al niet meer grappig… Hou er nu maar mee op.