Voetbal is voor janetten.

media_xll_8594097

Als die een tikske krijgen, vallen die dramatisch neer en grijpen ze naar het verkeerde been zodat de ander een rode kaart zou krijgen. Dramaqueens zijn het en komedianten! Ze verdienen oscars geen bekers. En ’t is allemaal platte commerce.

Kijk, de voetbalwereld is niet wanhopig op zoek naar supporters. We zitten niet op zondagmiddag in het stadion te denken: “Hield Jefke maar van voetbal, dan zaten we hier tenminste met zeven.” We zijn met genoeg, de ticketverkoop gaat vlot, abonnementen verkopen uit, de telco-bedrijven verdienen meer dan genoeg aan hun kijkers. Je mag het loslaten, no worries en no hard feelings.

Er zijn welgeteld nul Bowie-fans die er ook maar iets om geven dat ik zijn muziek niet goed vind. De man heeft er in zijn leven ook nooit een boterham minder om gegeten. Mijn mening is compleet irrelevant.

Nu we het er toch over hebben. Aan alle mensen die het nog steeds gek vinden dat ik als vrouw alleen een abonnement heb op de voetbal:

Hoewel ik kook, was, strijk en poets. Hoewel ik ook make-up en kleedjes draag. Hoewel ik kindjes opvoed en ze met misplaatste fierheid op mijn Instagramprofiel laat schitteren. Desondanks ga ik ook bij elke verkiezingen stemmen, heb ik een diploma behaald, onderteken ik contracten wanneer ik dat nodig acht, heb ik een eigen zaak opgericht en beslis ik zelf hoe ik mijn geld beheer. En ja, ik ga ook naar de voetbal kijken, want ik vind dat tof en ik beschik nu eenmaal over die vrijheid.

#pendelpret #helemaalnietgevraagdomeenconversatie #tisverdoriemaandagmorgen