Wat lief van je!

Het zijn eigenlijk helemaal je zaken niet, maar bedankt om ernaar te vragen. Ja, het is waar wat je zegt, het is veel erger voor de kinderen dan voor mij. Bedankt om me daar nog eens op te wijzen, daar had ik echt behoefte aan. Altijd fijn, toch? Wanneer mensen zeggen hoe hard je gedrag je kinderen kwetst. Neen, ik weet niet hoe ze het opvatten, ze zijn piepjong, ik heb geen graadmeter voor hun gevoelens, want zij kunnen ze nog niet uitdrukken. Ja, echt verschrikkelijk dat ze al die spanningen aanvoelen, heel blij dat je dat nog eens benoemt. Dat ik me sterk moet houden voor hun? Dat spreekt voor zich. Het zou pas heel erg zijn, mochten ze zien dat ik verdrietig ben over het feit dat heel mijn leven aan diggelen ligt. Wat ze nu vooral moeten leren, is dat we niet spreken over onze gevoelens, dat we doen alsof we blij zijn en dat we dus “sterk moeten zijn”. Dat zijn waardevolle levenslessen waarvoor ze me later in de therapie zeker nog zullen bedanken.

Ja, ik kom nog overeen met “hem”, je mag zijn naam zeggen. Je mag hem nog steeds begroeten wanneer je hem tegenkomt of bellen wanneer je hem nodig hebt. We zijn niet verzeild geraakt in een bittere klootzak -stomme trut discussie. Neen, tuurlijk weet ik niet of dat zal blijven duren, dat weet jij ook niet. Oh ging het bij jou helemaal anders? Maar dan zal het bij mij vast ook anders verlopen, anders zoals bij jou dan natuurlijk. Had ik geweten dat je zo representatief was! Oh ja, vertel me nu asjeblieft over alle shit waar jij toen bent doorgegaan. Uiteraard wil ik horen hoeveel slechter het nog zou kunnen en hoe gelukkig ik me mag prijzen over het feit dat hij en ik wèl nog kunnen communiceren met elkaar. Ik heb namelijk nog tonnen energie over voor jouw emotionele bagage. Zal ik ineens een paar uurtjes vrijmaken om iets te gaan drinken?

Ohja sorry dat ik niet meteen reageerde op je bericht. Kijk dat gaat zo: jij behoort helemaal niet tot mijn intiemste kring vrienden. We horen elkaar amper en we zien elkaar nog minder. Jouw schuldgevoel en jouw nieuwsgierigheid zorgden ervoor dat je me via sms eens wilde vragen hoe het met mij ging. Ik heb dat half zuchtend weer gesloten, dat berichtje. En dan ben ik verder gegaan met voltijds werken, 2 kinderen opvoeden, elke dag een huis bezoeken, een mail of 80 verzenden om bezoeken in te plannen, tweedehands sites afschuimen op zoek naar de spullen voor mijn nieuwe leven dat ik helemaal nooit gewild heb, een nieuw rekeningnummer openen, 4 uurtjes slapen per nacht, een paar maaltijden afschaffen, leuke tijd doorbrengen met mijn kinderen, mensen zien met wie ik wèl heel close ben, de voetbalmatchen niet zien die ik in alle anderen omstandigheden zeker wel zou willen zien en dus ja, niet antwoorden op jouw sms. Voel je gerust verwaarloosd en hecht gerust meer belang aan onze band dan er eigenlijk is.

Och had ik jou beloofd om een Tupperwaredemonstratie te organiseren voor jou? Weet je, ik ben hier eigenlijk een beetje bezig met een race tegen de klok om hoegenaamd een woning te hebben volgende maand. Of ik dat niet bij de buren kan doen ondertussen? Ben je mij dat nu echt serieus aan het vragen?

Heel vriendelijk dat je aanbiedt om iets te gaan drinken, liefste zo goed als onbekende man tot wie ik me nog nooit aangetrokken voelde. Het spreekt voor zich dat we op onze leeftijd alle regels van kieskeurigheid best afschaffen en er maar beter op los daten met iedereen die single is! Nee, ik heb absoluut geen tijd nodig om dat allemaal te verwerken en nog hier en daar een praktisch detail te regelen. Laten we anders in die 2 seconden die ik overheb afspreken en zien of we niet wat chemie kunnen forceren! Ja, dat klinkt als een zeer gezonde basis voor mijn volgend fiasco. Fijn dat je begrijpt dat ik nu wat gezelschap nodig heb en affectie vooral. Jammer wel, voor jou dan blijkbaar, dat ik nu vooral gerust wil gelaten worden. Je zal er wel over geraken, geloof me. En dan stuur je maar een random berichtje naar een ander single meisje en dan komt dat allemaal goed.

Echt superfijn dat je zo goed weet hoe ik mij voel en dat je mij ook zoveel advies kan geven. Ik ga dat meteen allemaal in de praktijk omzetten en dan ga ik me zoveel beter voelen! Dat is ook echt wat ik nodig heb nu, iemand die het mij nog eens goed uitlegt hoe ik me voel en wat ik allemaal moet doen om me anders te voelen. Ik wil helemaal niet dat er nu gewoon wordt geluisterd naar mij en dat er een beetje ruimte wordt gegeven om me gewoon fucking slecht te voelen. Nee hoor! Kom je asjeblieft mijn problemen oplossen? Toe?

Fuck off, echt waar.