Eat this, Q-music! #LekkersteMama

Ik zit niet vlug op mijn feministisch paard. Tot voor heel kort wist ik niet eens dat ik een feministisch paard had. De affiche voor de E3-prijs in Harelbeke vond ik grappig, stereotiepen in reclamespotjes voor wasproducten heb ik al lang aanvaard en de boekskes met hun veel te slanke modellen lees ik niet. Nu zit ik echter op een feministische kudde paarden!

Twitter is een platform waar ik veel tijd doorbreng, professioneel en privé en soms beide door elkaar. Daar zag ik de bijna trending hashtag #LekkersteMama. Een hashtag in het leven geroepen door Q-music, een zender waar ik nooit naar luister wat verklaart waarom ik nu pas het concept “Lekkerste Mama” leer kennen. Het idee is dat deze radiozender speciaal voor Moederdag aan alle mama’s de kans biedt om zich kandidaat te stellen voor de titel “Lekkerste Mama”. Kookkunsten komen er niet aan te pas, je moet er gewoon echt heel goed uitzien. Zo, dat is het.

Moederdag, de dag waarop we allemaal vieren dat mama’s vrouwen zijn met superkrachten die echte mensjes hebben gemaakt in hun buik en die daar ook nog hebben uitgekregen en daaropvolgend de enigen zijn die mogen claimen dat ze 24/7 werken. Ja, die vrouwen. Die vrouwen wil de radiozender objectiveren en herleiden tot wat ze duidelijk hoort te zijn, een mooi snoetje en een stel tieten. De jury bestaat volledig uit mannen (die dus onmogelijk kunnen weten wat het is om mama te zijn) en zij pikken er de mooiste MILF uit.

Compleet gedegouteerd was ik toen ik dat las, maar echt tot op een niveau dat je je niet kan voorstellen! Dat zoiets kan en dat vrouwen zich daar ook echt voor inschrijven?! Elk kind vindt zijn of haar mama de mooiste, meer zelfs geen enkel kind vindt het uiterlijk van mama belangrijk! Kinderen willen knuffels, zoentjes, geduld, begrip voor al hun opgroeiperikelen, samen knutselen, macaroni met kaas en hesp, mopjes en tijd, veel tijd! En dus heb ik een klein cadeautje voor mijn kinderen èn voor jullie!

IMG_0219Ik claim de titel van de Lekkerste Mama en dat doe ik super letterlijk en ik roep alle mama’s op om hetzelfde te doen! Want alle mama’s die zorgen voor hun schatten van kinderen zijn prachtige mama’s! NAH!

Ja, dat raadt u goed! Mijn kinderen hebben mijn gezicht mogen insmeren met siroop, proeven en zoentjes geven en nu gaan we de rest van de dag ruiken naar zoete peertjes! Een klein maar lekker statement tegen die objectificatie die nergens, maar dan ook nergens op slaat! Voor al de lekkere mama’s overal!