De wereld is mooi, wat ze ook zeggen.

Lief klein fantasiebolletje van mij,

De wereld is mooi, wat ze ook zeggen.

DSC03423

De zon kan in de zomer je blondje kopje nog blonder maken en je witte velletje een beetje roder.

Je zus mag dan wel altijd de baas spelen, maar ziet je zo graag en staat vlak naast jou op de grote grote speelplaats.

Mandarijntjes zijn zoet, pompelmoezen bitter en bij kip kan je eigenlijk kiezen, zolang je maar kan bijten in al hun billen.

Later word je wat je wil, maar niet Vincent Kompany, das is fysiek niet mogelijk. Echt echt echt niet. Ook al vraag je het zo lief. Ook al kleur je je wangen bruin.

Bij de slager krijg je een schelletje èspeworst, netjes opgerold en bij de bakker een klein koekje recht in je hand. Het enige dat je moet doen, is kind zijn (en dank u zeggen).

Geduldig wacht je op een oranje bal (je lievelingskleur) en van zodra ik die gevonden heb, krijg je hem, dat is beloofd. Want geduld wordt altijd beloond.

Je mag je nageltjes lakken en je laten schminken in een prinses. Dat mensen daarvan opkijken, hoef je niet eens te zien.

Op de oprit in de auto stappen en even later aan het speelbos uitstappen. Jij doet dat! Papa is een tovenaar, dat moet wel.

Elk kindje is je nieuwe beste vriend, maar Anke uit jouw klas blijft jouw allerbeste vriendin.

Mama houdt van chocolaatjes en natuurlijk mag je er ook eentje. Samen delen, samen spelen.

De wereld is mooi. En als ze iets anders durven zeggen, zing je maar van “Lalalaa, de la van la la laarsjes. De lo van lo lo lopen in de regen!…”

Zoen,
mama

#JeSuisCharlie

#tousensemble

#BeNice